General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge

General Knowledge

General Knowledge – Books and Authors in India

Q1. Who wrote the book ‘The White Tiger’?
  • A. Salman Rushdie
  • B. Chetan Bhagat
  • C. Aravind Adiga
  • D. Amitav Ghosh
Correct Answer: C. Aravind Adiga
Q2. Who wrote the book ‘Equality in Liberty and Justice’?
  • A. John Rawls
  • B. Antony Flew
  • C. Amartya Sen
  • D. Thomas Piketty
Correct Answer: B. Antony Flew
Q3. Rabindranath Tagore’s ‘Gitanjali’, which won the Nobel Prize in 1913, is a collection of what?
  • A. Short Stories
  • B. Novels
  • C. Poems
  • D. Essays
Correct Answer: C. Poems
Q4. Who is the author of the book ‘Chhonk on Food, Economics and Society’?
  • A. Raghuram Rajan
  • B. Abhijit Banerjee
  • C. Amartya Sen
  • D. Manmohan Singh
Correct Answer: B. Abhijit Banerjee
Q5. The ancient book ‘Katha Sarit Sagara’ (written by Somadeva) is in which language?
  • A. Pali
  • B. Sanskrit
  • C. Prakrit
  • D. Tamil
Correct Answer: B. Sanskrit
Q6. Who wrote the Harry Potter series?
  • A. J.R.R. Tolkien
  • B. J.K. Rowling
  • C. C.S. Lewis
  • D. George R.R. Martin
Correct Answer: B. J.K. Rowling
Q7. ‘Straight from the Heart: An Autobiography’ is the autobiography of whom?
  • A. Sachin Tendulkar
  • B. Sunil Gavaskar
  • C. Kapil Dev
  • D. MS Dhoni
Correct Answer: C. Kapil Dev
Q8. Who wrote ‘Discovery of India’?
  • A. Mahatma Gandhi
  • B. Jawaharlal Nehru
  • C. Sardar Vallabhbhai Patel
  • D. B.R. Ambedkar
Correct Answer: B. Jawaharlal Nehru
Q9. Who wrote the collection of stories in ‘Malgudi Days’?
  • A. Ruskin Bond
  • B. R.K. Narayan
  • C. Mulk Raj Anand
  • D. Khushwant Singh
Correct Answer: B. R.K. Narayan
Q10. Who is the author of the book ‘Oliver Twist’?
  • A. Mark Twain
  • B. Charles Dickens
  • C. Jane Austen
  • D. William Shakespeare
Correct Answer: B. Charles Dickens
Q11. What is the name of Major Dhyan Chand’s autobiography?
  • A. The Greatest My Own Story
  • B. Goal
  • C. Straight from the Heart
  • D. The Race of My Life
Correct Answer: B. Goal
Q12. Who wrote ‘Kerala: God’s Own Country’?
  • A. Arundhati Roy
  • B. Shashi Tharoor
  • C. Kamala Das
  • D. A.P.J. Abdul Kalam
Correct Answer: B. Shashi Tharoor
Q13. Who wrote ‘Unaccustomed Earth’?
  • A. Kiran Desai
  • B. Anita Desai
  • C. Jhumpa Lahiri
  • D. Arundhati Roy
Correct Answer: C. Jhumpa Lahiri
Q14. ‘The Edge of Time’ is the biography of which personality?
  • A. Sunita Williams
  • B. Kalpana Chawla
  • C. Mary Kom
  • D. P.T. Usha
Correct Answer: B. Kalpana Chawla
Q15. Who penned the novel ‘A Suitable Boy’?
  • A. Amitav Ghosh
  • B. Salman Rushdie
  • C. Vikram Seth
  • D. R.K. Narayan
Correct Answer: C. Vikram Seth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *