Railway Recruitment Board - General Knowledge

RRB NTPC General Knowledge

RRB NTPC General Knowledge – Books and Authors

Q1. Who is the author of “India After Gandhi: The History of the World’s Largest Democracy”?
  • A. Ramachandra Guha
  • B. Shashi Tharoor
  • C. Chetan Bhagat
  • D. Arundhati Roy
Correct Answer: Option A – Ramachandra Guha
Q2. Which novel is NOT written by K.R. Narayanan?
  • A. The Guide
  • B. Swami and Friends
  • C. Malgudi Days
  • D. Such a Long Journey
Correct Answer: Option D – Such a Long Journey
Q3. Who is the author of the novel “2 States: The Story of My Marriage”?
  • A. Nikita Singh
  • B. Chetan Bhagat
  • C. Ravinder Singh
  • D. Durjoy Datta
Correct Answer: Option B – Chetan Bhagat
Q4. Which of the following is the autobiography of APJ Abdul Kalam?
  • A. My Truth
  • B. The Story of My Life
  • C. Wings of Fire
  • D. None of these
Correct Answer: Option C – Wings of Fire
Q5. Who is the author of the novel “The Serpent and the Rope”?
  • A. R.K. Narayan
  • B. Vikram Seth
  • C. Raja Rao
  • D. Mulk Raj Anand
Correct Answer: Option C – Raja Rao
Q6. For which novel was Nayantara Sahgal given the Sahitya Akademi Award for English?
  • A. Rich Like Us
  • B. A Time to be Happy
  • C. Plans for Departure
  • D. Storm in Chandigarh
Correct Answer: Option A – Rich Like Us
Q7. Which was Ruskin Bond’s first novel?
  • A. A Flight of Pigeons
  • B. The Blue Umbrella
  • C. Rusty Runs Away
  • D. The Room on the Roof
Correct Answer: Option D – The Room on the Roof
Q8. Who is the author of the novel “A Bend in the Ganges”?
  • A. Bhabani Bhattacharya
  • B. Manohar Malgonkar
  • C. Mulk Raj Anand
  • D. Khushwant Singh
Correct Answer: Option B – Manohar Malgonkar
Q9. Which book is written by Sunita Gupta?
  • A. The Glass Palace
  • B. The Shadow Lines
  • C. Memories of the Rain
  • D. The Inheritance
Correct Answer: Option C – Memories of the Rain
Q10. Who wrote “A Train to Pakistan”?
  • A. R.K. Narayan
  • B. Ruskin Bond
  • C. Khushwant Singh
  • D. Mulk Raj Anand
Correct Answer: Option C – Khushwant Singh
Q11. Who wrote the novel “The White Tiger”?
  • A. Aravind Adiga
  • B. Salman Rushdie
  • C. Vikram Seth
  • D. Arundhati Roy
Correct Answer: Option A – Aravind Adiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *