Coding & Decoding
Q1. In a certain code, MANGO is written as NBOIP. What is the code for APPLE?
Correct Answer: A. BQQMF
Q2. If BOOK is coded as 2-15-15-11, what is the code for DOOR?
Correct Answer: B. 4-15-15-18
Q3. In a code, ROSE is coded as 6251 and FAWN as 3479. What is the code for WORE?
Correct Answer: A. 7261
Q4. If CAT is coded as DBU, what is the code for DOG?
Correct Answer: A. EPH
Q5. If LOVE is written as MPWF, then HATE will be written as:
Correct Answer: A. IBUF
Q6. In a code, CAT = 24 and DOG = 26. What is BAT?
Correct Answer: B. 23
Q7. In a code, ZEBRA is written as YDAQZ. How is LION written?
Correct Answer: A. KHNM
Q8. If “sky is blue” = “pqr lmn xyz” and “blue is cold” = “xyz lmn abc”, what is the code for “cold”?
Correct Answer: D. abc
