RRB NTPC General Knowledge – Books and Authors
Q1. Who is the author of “India After Gandhi: The History of the World’s Largest Democracy”?
Correct Answer: Option A – Ramachandra Guha
Q2. Which novel is NOT written by K.R. Narayanan?
Correct Answer: Option D – Such a Long Journey
Q3. Who is the author of the novel “2 States: The Story of My Marriage”?
Correct Answer: Option B – Chetan Bhagat
Q4. Which of the following is the autobiography of APJ Abdul Kalam?
Correct Answer: Option C – Wings of Fire
Q5. Who is the author of the novel “The Serpent and the Rope”?
Correct Answer: Option C – Raja Rao
Q6. For which novel was Nayantara Sahgal given the Sahitya Akademi Award for English?
Correct Answer: Option A – Rich Like Us
Q7. Which was Ruskin Bond’s first novel?
Correct Answer: Option D – The Room on the Roof
Q8. Who is the author of the novel “A Bend in the Ganges”?
Correct Answer: Option B – Manohar Malgonkar
Q9. Which book is written by Sunita Gupta?
Correct Answer: Option C – Memories of the Rain
Q10. Who wrote “A Train to Pakistan”?
Correct Answer: Option C – Khushwant Singh
Q11. Who wrote the novel “The White Tiger”?
Correct Answer: Option A – Aravind Adiga
