General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge

General Knowledge

General Knowledge for Competitive Exam – Reports and Indexes

Q1. What is India’s rank in the Henley Passport Index 2025?
  • A. 75th
  • B. 80th
  • C. 85th
  • D. 90th
Correct Answer: C. 85th
Q2. Which organization recently released the ‘Crime in India 2023’ report?
  • A. NITI Aayog
  • B. National Crime Records Bureau (NCRB)
  • C. Central Bureau of Investigation (CBI)
  • D. Ministry of Home Affairs
Correct Answer: B. National Crime Records Bureau (NCRB)
Q3. What is India’s rank in the Global Hunger Index 2025?
  • A. 94
  • B. 102
  • C. 107
  • D. 111
Correct Answer: B. 102
Q4. What is India’s rank in the Global Innovation Index 2025 released by WIPO?
  • A. 35
  • B. 40
  • C. 42
  • D. 38
Correct Answer: D. 38
Q5. Which institute ranked first in the overall category of NIRF Rankings 2025?
  • A. IISc Bengaluru
  • B. IIT Delhi
  • C. IIT Bombay
  • D. IIT Madras
Correct Answer: D. IIT Madras
Q6. Which is the highest-ranked Indian city in the Global AI City Index 2025?
  • A. Bengaluru
  • B. Hyderabad
  • C. Pune
  • D. Chennai
Correct Answer: A. Bengaluru
Q7. Which city topped the Smart City Index 2025 by IMD?
  • A. Oslo
  • B. Zurich
  • C. Singapore
  • D. Copenhagen
Correct Answer: B. Zurich
Q8. Which is the safest city for women in the Nari 2025 Index?
  • A. Gangtok
  • B. Shimla
  • C. Kohima
  • D. Aizawl
Correct Answer: C. Kohima
Q9. Which state ranked first in the State Energy Efficiency Index 2024?
  • A. Karnataka
  • B. Gujarat
  • C. Tamil Nadu
  • D. Maharashtra
Correct Answer: D. Maharashtra
Q10. What is India’s rank in the Hurun Global Unicorn Index 2025?
  • A. 2nd
  • B. 3rd
  • C. 4th
  • D. 5th
Correct Answer: B. 3rd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *