Railway Recruitment Board - General Knowledge

RRB NTPC General Knowledge

RRB NTPC General Knowledge – Sports

Q1. Santosh Trophy is related to which sport?
  • A. Cricket
  • B. Hockey
  • C. Football
  • D. Tennis
Correct Answer: Option C – Football
Q2. Lord’s Cricket Ground is located in which country?
  • A. Australia
  • B. England
  • C. South Africa
  • D. New Zealand
Correct Answer: Option B – England
Q3. Vijay Hazare Trophy is related to which sport?
  • A. Football
  • B. Badminton
  • C. Cricket
  • D. Kabaddi
Correct Answer: Option C – Cricket
Q4. Mahatma Gandhi Stadium is located in which city?
  • A. Mumbai
  • B. Delhi
  • C. Ahmedabad
  • D. Jabalpur
Correct Answer: Option D – Jabalpur
Q5. I-League is associated with which sport?
  • A. Basketball
  • B. Football
  • C. Cricket
  • D. Volleyball
Correct Answer: Option B – Football
Q6. Who won the first Cricket World Cup in 1975?
  • A. Australia
  • B. England
  • C. West Indies
  • D. India
Correct Answer: Option C – West Indies
Q7. Nehru Cup is related to which sport?
  • A. Hockey
  • B. Table Tennis
  • C. Badminton
  • D. Football
Correct Answer: Option D – Football
Q8. WACA Stadium is located where?
  • A. England
  • B. Australia
  • C. South Africa
  • D. India
Correct Answer: Option B – Australia
Q9. Davis Cup is related to which sport?
  • A. Golf
  • B. Tennis
  • C. Polo
  • D. Chess
Correct Answer: Option B – Tennis
Q10. Who is the first tennis player to win 20 Grand Slams?
  • A. Rafael Nadal
  • B. Novak Djokovic
  • C. Pete Sampras
  • D. Roger Federer
Correct Answer: Option D – Roger Federer
Q11. FA Cup is associated with which country?
  • A. France
  • B. Spain
  • C. England
  • D. Brazil
Correct Answer: Option C – England
Q12. Gabba Stadium is located where?
  • A. Sydney
  • B. Brisbane
  • C. Melbourne
  • D. Perth
Correct Answer: Option B – Brisbane
Q13. Border-Gavaskar Trophy is related to which sport?
  • A. Hockey
  • B. Football
  • C. Cricket
  • D. Rugby
Correct Answer: Option C – Cricket
Q14. Who was the first Indian to win a gold medal in Olympic hockey?
  • A. Roop Singh
  • B. Balbir Singh Sr.
  • C. KD Singh Babu
  • D. Major Dhyan Chand
Correct Answer: Option D – Major Dhyan Chand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *