General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge

General Knowledge

General Knowledge for Competitive Exam

Q1. What is the currency of Bhutan?
  • A) Lek
  • B) Kyat
  • C) Ngultrum
  • D) Froma
Correct Answer: C) Ngultrum
Q2. Where is the Mount Abu Wildlife Sanctuary located?
  • A) Assam
  • B) Rajasthan
  • C) Gujarat
  • D) Kerala
Correct Answer: B) Rajasthan
Q3. Where is the International Hockey Stadium situated?
  • A) Uttar Pradesh
  • B) Punjab
  • C) New Delhi
  • D) West Bengal
Correct Answer: B) Punjab
Q4. In which state is the Swami Vivekananda Airport located?
  • A) Chhattisgarh
  • B) Gujarat
  • C) Madhya Pradesh
  • D) Tamil Nadu
Correct Answer: A) Chhattisgarh
Q5. In which state of India is the Hasdeo Bango Dam?
  • A) Chhattisgarh
  • B) Mizoram
  • C) Haryana
  • D) Assam
Correct Answer: A) Chhattisgarh
Q6. Where is the headquarters of the National Payments Corporation of India (NPCI) located?
  • A) Noida
  • B) New Delhi
  • C) Chennai
  • D) Mumbai
Correct Answer: D) Mumbai
Q7. Where is the Nalbana Bird Sanctuary located?
  • A) Kerala
  • B) Andhra Pradesh
  • C) Odisha
  • D) Sikkim
Correct Answer: C) Odisha
Q8. In which part of India is the Nhava Sheva Port (Jawaharlal Nehru Port) located?
  • A) Mumbai
  • B) Chennai
  • C) Gujarat
  • D) Kolkata
Correct Answer: A) Mumbai
Q9. The famous UNESCO World Heritage Site “Group of Monuments at Pattadakal” is in which state?
  • A) Tamil Nadu
  • B) Karnataka
  • C) Andhra Pradesh
  • D) Madhya Pradesh
Correct Answer: B) Karnataka
Q10. “Mundhum” is a traditional folk dance associated with which Indian state?
  • A) Nagaland
  • B) Sikkim
  • C) Arunachal Pradesh
  • D) Mizoram
Correct Answer: B) Sikkim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *