Railway Recruitment Board - General Knowledge

RRB NTPC General Knowledge

RRB NTPC General Knowledge – Classical Dances

Q1. Shobhana Narayan performs which dance?
  • A. Odissi
  • B. Kathak
  • C. Manipuri
  • D. Sattriya
Correct Answer: Option B – Kathak
Q2. Meenakshi Sundaram Pillai performs which dance?
  • A. Kathakali
  • B. Kuchipudi
  • C. Bharatanatyam
  • D. Mohiniyattam
Correct Answer: Option C – Bharatanatyam
Q3. E. Krishna Iyer is known for which dance?
  • A. Bharatanatyam
  • B. Kathak
  • C. Odissi
  • D. Manipuri
Correct Answer: Option A – Bharatanatyam (Sadir)
Q4. In which part of India is the National Institute of Kathak Dance located?
  • A. Pune
  • B. Jaipur
  • C. Lucknow
  • D. New Delhi
Correct Answer: Option D – New Delhi
Q5. Chham dance is performed in which Indian state?
  • A. Sikkim
  • B. Arunachal Pradesh
  • C. Himachal Pradesh
  • D. Uttarakhand
Correct Answer: Option C – Himachal Pradesh
Q6. Which classical dance is performed in North India?
  • A. Bharatanatyam
  • B. Kathak
  • C. Kuchipudi
  • D. Odissi
Correct Answer: Option B – Kathak
Q7. Pasumarthi Ramalingam performs which classical dance?
  • A. Kathakali
  • B. Mohiniyattam
  • C. Sattriya
  • D. Kuchipudi
Correct Answer: Option D – Kuchipudi
Q8. Kunchu Kurup is known for which dance?
  • A. Kathakali
  • B. Bharatanatyam
  • C. Kathak
  • D. Manipuri
Correct Answer: Option A – Kathakali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *