General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge

General Knowledge

General Knowledge for Competitive Exam – Appointments 2025

Q1. Who has become the new brand ambassador of the Haryana State Women’s Commission?
  • A. Smriti Mandhana
  • B. Manu Bhaker
  • C. Shafali Verma
  • D. Harmanpreet Kaur
Correct Answer: C. Shafali Verma
Q2. Who was appointed as the chairperson of the Joint Parliamentary Committee on the 130th Constitutional Amendment Bill 2025?
  • A. Smriti Irani
  • B. Aparajita Sarangi
  • C. Nirmala Sitharaman
  • D. Meenakshi Lekhi
Correct Answer: B. Aparajita Sarangi
Q3. Whom did DRDO appoint as the new director of the Defense Research and Development Laboratory (DRDL) in Hyderabad?
  • A. Samir V. Kamat
  • B. G. Satheesh Reddy
  • C. K. Sivan
  • D. Akanti Raju
Correct Answer: D. Akanti Raju
Q4. Who became the Controller General of Defence Accounts (CGDA) recently?
  • A. Biswajit Saha
  • B. R.K. Mathur
  • C. S.S. Dubey
  • D. Girish Chandra Murmu
Correct Answer: A. Biswajit Saha
Q5. In November 2025, the Taliban government of which country announced the appointment of its first diplomatic officer in India?
  • A. Pakistan
  • B. Iran
  • C. Afghanistan
  • D. Tajikistan
Correct Answer: C. Afghanistan
Q6. Which former cricketer was made the brand ambassador of the Karnataka Forest and Wildlife Department?
  • A. Rahul Dravid
  • B. Anil Kumble
  • C. Javagal Srinath
  • D. Venkatesh Prasad
Correct Answer: B. Anil Kumble
Q7. Who was recently appointed as the president of ASCI?
  • A. Subhash Kamath
  • B. N.S. Rajan
  • C. Prasoon Joshi
  • D. Sudhanshu Vats
Correct Answer: D. Sudhanshu Vats
Q8. Until which year has the tenure of Attorney General R. Venkataramani been extended?
  • A. 2026
  • B. 2027
  • C. 2028
  • D. 2030
Correct Answer: B. 2027
Q9. Who has become the new Deputy Governor of RBI?
  • A. T. Rabi Sankar
  • B. Sri Chandra Murmu
  • C. Swaminathan J
  • D. Michael D. Patra
Correct Answer: B. Sri Chandra Murmu
Q10. Which company recently made Shailesh Chandra its MD and CEO?
  • A. Mahindra & Mahindra
  • B. Maruti Suzuki
  • C. Ashok Leyland
  • D. Tata Motors
Correct Answer: D. Tata Motors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *