General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge

General Knowledge

General Knowledge – Dance Forms in India

Q1. The Pasikong dance is found in which state?
  • A. Assam
  • B. Arunachal Pradesh
  • C. Manipur
  • D. Mizoram
Correct Answer: B. Arunachal Pradesh
Q2. Damali is a popular folk dance of which state?
  • A. Himachal Pradesh
  • B. Punjab
  • C. Jammu & Kashmir
  • D. Uttarakhand
Correct Answer: C. Jammu & Kashmir
Q3. Which folk dance is found in Gujarat?
  • A. Garba
  • B. Bihu
  • C. Kathak
  • D. Odissi
Correct Answer: A. Garba
Q4. Which of these is NOT a folk dance of Bengal?
  • A. Baul
  • B. Chhau
  • C. Brita
  • D. Jhora
Correct Answer: D. Jhora
Q5. Which folk dance belongs to Kerala?
  • A. Giddha
  • B. Kaikottikali
  • C. Bidesia
  • D. Chang Lo
Correct Answer: B. Kaikottikali
Q6. What is the name of the dance of Tamil Nadu?
  • A. Kuchipudi
  • B. Bharatanatyam
  • C. Kathakali
  • D. Mohiniyattam
Correct Answer: B. Bharatanatyam
Q7. Raslila is a famous folk dance found where?
  • A. Bihar
  • B. Uttar Pradesh
  • C. Madhya Pradesh
  • D. Rajasthan
Correct Answer: B. Uttar Pradesh
Q8. Chang Lo (or Suaalua) is found in which state?
  • A. Nagaland
  • B. Sikkim
  • C. Tripura
  • D. Meghalaya
Correct Answer: A. Nagaland
Q9. Kolattam, Kuchipudi, Veeranatyam, and Dhimsa belong to which state?
  • A. Kerala
  • B. Tamil Nadu
  • C. Karnataka
  • D. Andhra Pradesh
Correct Answer: D. Andhra Pradesh
Q10. Where is the Bhamakalapam folk dance found?
  • A. Telangana
  • B. Andhra Pradesh
  • C. Odisha
  • D. Maharashtra
Correct Answer: B. Andhra Pradesh
Q11. Which folk dance is seen in Assam (other than Bihu)?
  • A. Canoe (Keno)
  • B. Jhora
  • C. Damali
  • D. Bidesia
Correct Answer: A. Canoe (Keno)
Q12. Bidesia is a folk dance of which state?
  • A. Bihar
  • B. Jharkhand
  • C. West Bengal
  • D. Chhattisgarh
Correct Answer: A. Bihar
Q13. Which dance form is associated with the state of Kerala?
  • A. Kathak
  • B. Bharatanatyam
  • C. Mohiniyattam
  • D. Odissi
Correct Answer: C. Mohiniyattam
Q14. Where is the folk dance Giddha found?
  • A. Haryana
  • B. Gujarat
  • C. Rajasthan
  • D. Punjab
Correct Answer: D. Punjab
Q15. Where is the Kuchipudi dance found?
  • A. Tamil Nadu
  • B. Andhra Pradesh
  • C. Kerala
  • D. Karnataka
Correct Answer: B. Andhra Pradesh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *