Railway Recruitment Board - General Knowledge

RRB NTPC General Knowledge

RRB NTPC General Knowledge – Temples

Q1. Where is the Ranganath Temple located?
  • A. Bhuj
  • B. Srirangam
  • C. Pushkar
  • D. Madurai
Correct Answer: Option B – Srirangam
Q2. Where is the Rajarajeshwara Temple located?
  • A. Thanjavur
  • B. Mysuru
  • C. Belur
  • D. Hampi
Correct Answer: Option A – Thanjavur (Tanjore)
Q3. Where is the Madan Mohan Temple located?
  • A. Madhya Pradesh
  • B. Rajasthan
  • C. Uttar Pradesh
  • D. Haryana
Correct Answer: Option C – Uttar Pradesh
Q4. Where is the Parshvanatha Temple located?
  • A. Rajasthan
  • B. Uttar Pradesh
  • C. Madhya Pradesh
  • D. Gujarat
Correct Answer: Option C – Madhya Pradesh
Q5. The Sun Temple of Jhalawar is also known as what?
  • A. Saat Grahon Ka Mandir
  • B. Saat Devon Ka Mandir
  • C. Saat Saheliyon Ka Mandir
  • D. Saat Shaharon Ka Mandir
Correct Answer: Option C – Saat Saheliyon Ka Mandir
Q6. Where is the Sri Brahmapureeswarar Temple located?
  • A. Kerala
  • B. Andhra Pradesh
  • C. Tamil Nadu
  • D. Karnataka
Correct Answer: Option C – Tamil Nadu
Q7. Where is the Meenakshi Amman Temple located?
  • A. Chennai
  • B. Madurai
  • C. Coimbatore
  • D. Kanchipuram
Correct Answer: Option B – Madurai (on the banks of the Vaigai river)
Q8. Brihadisvara Temple (Periya Koyil) is located in which state?
  • A. Tamil Nadu
  • B. Odisha
  • C. Karnataka
  • D. Telangana
Correct Answer: Option A – Tamil Nadu
Q9. Where is the Hoysaleswara Temple located?
  • A. Maharashtra
  • B. Karnataka
  • C. Tamil Nadu
  • D. Andhra Pradesh
Correct Answer: Option B – Karnataka
Q10. The ancient temple of Bhima Devi is located in which state?
  • A. Punjab
  • B. Haryana
  • C. Himachal Pradesh
  • D. Uttarakhand
Correct Answer: Option B – Haryana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *