General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge for Competitive Exam

General Knowledge

General Knowledge

General Knowledge for Competitive Exam – Awards and Honors 2025

Q1. How many players were awarded the Major Dhyan Chand Khel Ratna Award 2024 (awarded in 2025)?
  • A. 2 players
  • B. 3 players
  • C. 4 players
  • D. 5 players
Correct Answer: C. 4 players
Q2. Who got the Best Actor award at the 71st National Film Awards 2025?
  • A. Ayushmann Khurrana
  • B. Ranbir Kapoor
  • C. Vikrant Massey and Shah Rukh Khan
  • D. Vicky Kaushal
Correct Answer: C. Vikrant Massey and Shah Rukh Khan
Q3. Who was awarded the Pritzker Architecture Prize 2025?
  • A. Balkrishna Doshi
  • B. Liu Jiakun
  • C. Norman Foster
  • D. Zaha Hadid
Correct Answer: B. Liu Jiakun
Q4. Who won the Best Director award at the Oscars 2025?
  • A. Christopher Nolan
  • B. Steven Spielberg
  • C. Sean Baker
  • D. Martin Scorsese
Correct Answer: C. Sean Baker
Q5. Who was awarded Best Actor at the Oscars 2025?
  • A. Cillian Murphy
  • B. Leonardo DiCaprio
  • C. Adrien Brody
  • D. Brad Pitt
Correct Answer: C. Adrien Brody
Q6. Which film was awarded Best Film at the Oscar Awards 2025?
  • A. Oppenheimer
  • B. Anora
  • C. Poor Things
  • D. The Zone of Interest
Correct Answer: B. Anora
Q7. To whom was the Nobel Peace Prize 2025 awarded?
  • A. Narges Mohammadi
  • B. Maria Corina Machado
  • C. Malala Yousafzai
  • D. Greta Thunberg
Correct Answer: B. Maria Corina Machado
Q8. How many personalities were awarded Padma Awards in 2025?
  • A. 106 people
  • B. 120 people
  • C. 132 people
  • D. 139 people
Correct Answer: D. 139 people
Q9. Which famous singer received the National Lata Mangeshkar Award 2025?
  • A. Arijit Singh
  • B. Udit Narayan
  • C. Sonu Nigam
  • D. Kumar Sanu
Correct Answer: C. Sonu Nigam
Q10. Who was awarded the 55th Dadasaheb Phalke Lifetime Achievement Award in 2025?
  • A. Rajinikanth
  • B. Amitabh Bachchan
  • C. Kamal Haasan
  • D. Mohanlal
Correct Answer: D. Mohanlal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *